De Raad van Toezicht van Bureau Jeugdzorg Limburg en Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg heeft de heer mr. G.(Gert-Jan) Krabbendam per 1 november a.s. benoemd tot bestuurder van Bureau Jeugdzorg Limburg en Veilig Thuis…
lees meer »Een op de twintig senioren heeft te maken met ouderenmishandeling. Ouderenmishandeling is een vorm van huiselijk geweld. Het komt overal voor, maar wordt vaak niet als zodanig herkend. Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg ziet…
lees meer »Volgende week is het de Week tegen Kindermishandeling (20 t/m 26 november 2023). Het thema is ‘Deel je zorgen. Je staat er niet alleen voor’.
“Een onderbuikgevoel, twijfel: zijn dit signalen van kindermishandeling? Als je…
‘Knuffels kunnen niet praten, jij wel!’, zo luidt de campagne van de Beweging Limburg Tegen Kindermishandeling. Het is een extra stimulans om iedereen (opnieuw) te laten inzien dat u een verschil kunt maken voor een kind dat…
lees meer »Het aantal gevallen van femicide – de moord op een vrouw omdat ze een vrouw is – is in Nederland fors hoger dan in ons omringende landen. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, met 25 regionale Veilig Thuis-organisaties, en het…
lees meer »Vijf dingen die je kunt doen bij vermoedens van ouderenmishandeling
Jaarlijks zijn ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van ouderenmishandeling, zoals lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke…
Ouderenmishandeling is een groot probleem. Enerzijds door de schade die het aan slachtoffers aanbrengt en anderzijds omdat het een verborgen probleem is. Ouderenmishandeling wordt vaak verzwegen door de betrokkene zelf vanuit…
lees meer »Wij zijn verheugd ons hierbij als nieuw team binnen Veilig Thuis Noord- en Midden Limburg (VT NML) te mogen voorstellen.
U denkt wellicht wie zijn “wij”?
“Wij” zijn:
Team veiligheid
Per 1 januari hebben wij als nieuw team…
Doorbreek JIJ de stilte? Open je oren en ogen voor kindermishandeling. Een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig, angstig is, blauwe plekken heeft of structureel geen lunch mee naar school krijgt. Het kunnen…
lees meer »Time-out: de eerste stap om escalatie en geweld te voorkomen
‘Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt’
Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn –…
Bent u 65 jaar of ouder en heeft u uw financiën nog in de hand? Al puzzelend krijgt u antwoorden en tips op vragen of zorgen die u hierover mogelijk heeft!
Op 15 juni, de internationale dag tegen ouderenmishandeling, heeft…
Vijf dingen die je kunt doen bij vermoedens van ouderenmishandeling
15 juni: wereldwijde aandacht tijdens Internationale dag tegen ouderenmishandeling
Jaarlijks zijn ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van…
Veilig Thuis ziet landelijk het aantal mensen dat nu contact opneemt in coronatijd toenemen. Met name omdat steeds meer omstanders; buren, familie en vrienden via de chat en telefoon Veilig Thuis benaderen. Het gaat daarbij…
lees meer »Ook in 2021 kunnen slachtoffers, omstanders en plegers via de chat rechtstreeks bij een medewerker van Veilig Thuis advies vragen over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. De 26 regionale Veilig Thuis…
lees meer »In 2020 is de Week tegen Kindermishandeling van maandag 16 tot en met zondag 22 november.
In dit bericht speciale aandacht voor seksueel misbruik bij kinderen als bijzondere vorm van kindermishandeling.
Wat is seksueel misbruik…
Veilig Thuis NML vraagt naar aanleiding van de Week tegen Kindermishandeling extra aandacht om in actie te komen tegen kindermishandeling
In 2020 is de Week tegen Kindermishandeling van maandag 16 tot en met zondag 22…
Ouderenmishandeling is niet altijd duidelijk zichtbaar. Toch heb je soms het idee dat er iets niet klopt. Maak je je zorgen om iemand? Ken je of ben je zelf slachtoffer van mishandeling? Je kunt iets doen door erover te praten…
lees meer »In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het RIVM. Veilig Thuis NML neemt dit serieus en treft een aantal…
lees meer »Ik word gedwongen om dingen te doen die ik niet wil
Mensenhandel is het gedwongen werven, vervoeren, overbrengen, opnemen of huisvesten van een persoon. Doel is altijd om die persoon uit te buiten. Het gaat om ernstige stafbare…
Vanaf aanstaande maandag (18 t/m 24 november 2019) start de jaarlijks terugkerende Week tegen Kindermishandeling. Dit jaar is het thema ‘Leren van Elkaar’.
Doordat het een hardnekkig en zeer lastig probleem is, wordt er…
De 26 Veilig-Thuisorganisaties hebben meer eenduidigheid en een kwaliteitsimpuls gegeven aan de wijze waarop ze hun wettelijke taken uitvoeren. Met de verbeterde werkwijze draagt Veilig Thuis bij aan het effectiever stoppen van…
lees meer »“Geweld hoort nergens thuis”, zo heet het nieuwe actieprogramma over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Op 25 april 2018 werd dit programma gelanceerd door ministers De Jonge (VWS) en Dekker…
lees meer »Begin dit jaar bezocht de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd alle 26 Veilig Thuis organisaties. Tijdens dit bezoek sprak de inspectie haar waardering uit over Veilig Thuis NML, maar er waren ook punten waarop onvoldoende werd…
lees meer »Op 20 november 2017 start de vijfde editie van de Week tegen Kindermishandeling. ‘Verbind voor het kind’ is het thema van dit jaar, dit houdt in verbinding zoeken met elkaar, om van elkaar te leren en ervaringen uit te…
lees meer »Een tijdelijk huisverbod is een maatregel waarbij iemand gedurende een korte periode zijn eigen huis niet mag betreden. Deze maatregel kan worden opgelegd bij een dreiging van huiselijk geweld voor 10 dagen. Een tijdelijk…
lees meer »Per 1 januari 2019 gaat Stap 5 van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling veranderen. Waar de stap voorheen bestond uit twee mogelijkheden: melden óf zelf hulp organiseren, bestaat hij in de toekomst uit het maken…
lees meer »Het lokale veld van alle 14 noord- en midden limburgse gemeenten hebben de gecertificeerde training “werken met de meldcode” met succes afgerond. Deze training wordt gegeven door erkende trainers Veilig Thuis Noord- en Midden…
lees meer »De inspectie Jeugdzorg en de inspectie Gezondheidszorg (verder genoemd: de inspecties) hebben op 16 februari 2017 een bezoek gebracht aan onze vestiging in Venlo. Zij concluderen in het rapport ‘De kwaliteit van Veilig Thuis…
lees meer »Veilig Thuis Noord- en Midden slaat de handen ineen met Veilig Thuis Zuid Limburg om een regionale aanpak ouderenmishandeling Limburg te ontwikkelen. Met de aanpak ouderenmishandeling zijn beide regio’s gestart, maar een…
lees meer »